07.08.24

Kristof Lambie (GPS): “als softwarebedrijf moet je voorrang geven aan security”

Ontstaan in Hasselt: check, familiebedrijf in hart en nieren: check, tweede generatie aan het hoofd: opnieuw check. GPS en ITC hebben duidelijk ’t een en ’t ander gemeen. Geen wonder dat we de klik hebben gemaakt. Hoog tijd om het verhaal van GPS in de kijker te zetten. CEO Kristof Lambie vertelt over hun vooruitstrevend intern HR-beleid en hun cloudhosting in samenwerking met ITC.

Teamfoto GPS

Pioniers in planning

In 1987 richtte vader Roger Lambie samen met enkele vennoten GPS op. Hij zag een kans in IT en elektronica, en begon met tijdsregistratiesoftware. Later breidde hij uit naar toegangscontrole en personeelsplanning. “We ontwikkelden onder andere software voor verlofbeheer en planningsassistentie. Tegenwoordig hebben we een mobiele app voor diverse HR-processen en bouwen we aan een nieuw gebruiksvriendelijk platform. Hiermee verdampen we de HR-administratie van meer dan 700 klanten. Goed voor maar liefst 200.000 eindgebruikers, en dat aantal groeit iedere week.”

“Na eerst elders te hebben gewerkt, vroeg mijn vader me ongeveer 14 jaar geleden om tijdelijk als projectplanner in te springen toen de vaste planner langdurig afwezig was.” blikt Kristof terug. “Ik nam die rol graag op mij en besloot daarna om mijn carrière binnen GPS uit te bouwen, met het idee het bedrijf ooit over te nemen. Zo gezegd, zo gedaan. In augustus 2023 was mijn vader klaar om met pensioen te gaan en namen mijn zus en ik het bedrijf over. Mijn zus beheert de financiën en HR, terwijl ik als CEO het managementteam aanstuur. We vullen elkaar goed aan.”

Kristof Lambie en Sanne Lambie (GPS)

Het thema van 2024: service first

“We zijn een familiaal bedrijf met een flexibele en transparante cultuur. We hechten veel belang aan die cultuur.” benadrukt Kristof. We nemen alleen mensen aan die goed passen in onze cultuur. We hebben bijvoorbeeld een werkgroep rond welzijn en werken continu aan het verbeteren van de work-life balance van onze medewerkers. Dit jaar draait alles om het jaarthema ‘service first’. Hiervoor hebben we doelen opgesteld rond klanttevredenheid. Als we goed scoren organiseren we een fine dining, maar als we niet goed doen, zullen we dat ook zeggen. Daarbuiten hebben we natuurlijk altijd onze maandelijkse borrel, jaarlijkse teambuilding, enzovoort.”

Vinger aan de pols

“Ik spreek jaarlijks met alle 40 medewerkers en stel consistent drie vragen: ‘vanuit jouw ervaring op de werkvloer, waarmee vind jij dat we moeten starten, waarmee moeten we stoppen en waarmee mogen we absoluut niet stoppen?’ Deze antwoorden helpen ons om de werkomgeving en klanttevredenheid te verbeteren. Dat was 2 jaar geleden een idee van mijn zus en het wordt enorm geapprecieerd.”

“Daarnaast plan ik in kwartaal 1 en kwartaal 3 iedere week een gesprek in met een klant. Het kwartaal erop implementeren we onze bevindingen op basis van deze gesprekken. Klanten zijn het niet gewoon dat ze rechtstreeks met de CEO/eigenaar kunnen spreken over hun bezorgdheden. Ook voor mezelf geeft dat veel voldoening. Door deze analyses weet ik heel goed wat ik moet doen om GPS naar een hoger niveau te tillen.”

GPS op de werkvloer

Betrouwbare cloudhosting via ITC

De klanten van GPS rekenen op betrouwbare applicaties om hun HR-administratie vlot te beheren. Daarvoor bieden we efficiënte cloudhosting met 24/7 uptime: “ITC host onze cloudomgeving voor 400 klanten, wat cruciaal is voor onze dagelijkse werking. Bij problemen kunnen we altijd direct contact opnemen, zelfs met de eigenaars, wat een enorme meerwaarde is. Ze bieden een persoonlijke aanpak en zijn zeer betrokken.”

ITC is in het algemeen een belangrijke partner voor ons, vooral voor de veiligheid van onze systemen. We gebruiken multifactor authenticatie (MFA) en endpoint protection om onze omgeving veilig te houden. ITC zorgt ervoor dat we altijd up-to-date zijn met de nieuwste beveiligingstechnologieën. Wij automatiseren IT-processen en waar vroeger tijdbesparing het belangrijkste was, is online security nu net zo belangrijk.”

Ook op zoek naar een betrokken IT-partner?

Of je nu op zoek bent naar een telefooncentrale, cybersecurity, een cloudomgeving of zelfs hulp met jouw internetaansluiting, je kan op ons rekenen als totaalpartner. En wees gerust, ook als je geen Limburgs familiebedrijf bent, staan we voor je klaar.

Neem contact op en we maken graag de klik met jouw bedrijf.