22.05.24

Is jouw bedrijf Copilot-ready?

Gebruikers met een Microsoft 365 licentie (Business Standard of hoger) kunnen sinds dit jaar Copilot als add-on activeren voor 337,20 euro per jaar, of 28,10 euro per maand. Copilot geeft absoluut een boost aan de productiviteit op de werkvloer. Maar is jouw bedrijf wel ready om er helemaal de vruchten van te plukken?

Microsoft Copilot

Microsoft Copilot: interessant voor iedere KMO

Microsoft 365 Copilot is al langer beschikbaar als persoonlijk hulpje op de werkvloer. Naast opzoekwerk kan je ook makkelijk een mail laten opstellen in Outlook, een auditverslag laten maken in Word of een PowerPoint laten maken op basis van een Word document. Je geeft de gewenste opdracht aan Copilot, waarna je een eerste aanzet ontvangt die je nadien nog kan finetunen. Een groot voordeel voor de (kleine) KMO is dat je een licentie per gebruiker aankoopt. Je kan dus schalen zoals je zelf wil.

Microsoft werkt nauw samen met OpenAI. Ze maken gebruik van hetzelfde taalmodel. Maar een leuke extra van Copilot is dat je ook vragen kan stellen over jouw eigen bestanden, omdat het beschikt over relevante data binnen jouw Microsoftomgeving. Belangrijk om te weten is dat Copilot die data niet gaat gebruiken om de AI te trainen. Zo lekt men geen vertrouwelijke informatie, en alles blijft jouw eigendom, wat bij ChatGPT bijvoorbeeld niet het geval is. Daarom is het voor veel bedrijven interessanter om met persoonlijke dossiers of documenten via Copilot te werken.

Time is money

Bij kunstmatige intelligentie (AI) stel je de vraag -de prompt– best zo gedetailleerd mogelijk. AI zal jouw context onthouden en met meer achtergrondinformatie zal het een veel specifieker resultaat genereren. Dat noemt men prompt engineering.

Copilot Readiness

Wil je weten of de data in jouw bedrijf klaar is voor Copilot? Neem dan gerust contact met ons op.

We helpen graag om jouw data op de juiste locatie te voorzien met een correcte beveiliging. Bij ITC beschikken we over de nodige ervaring om jouw onderneming te begeleiden naar Copilot Readiness.