21.05.24

20 jaar ITC: “onze klantrelaties gaan tot wel 3 generaties terug”

2024 markeert een bijzondere mijlpaal voor ITC, want dit jaar vieren we onze 20ste verjaardag! Samen met bestuurder Inneke Ponet en oprichter Mark Ponet blikken we terug op het memorabele parcours dat we de voorbije twee decennia hebben afgelegd.

20 jaar ITC

Als ervaren professional in de IT-sector zag Mark Ponet in 2004 een kans om het beter te doen dan het doorsnee IT-bedrijf. Hij sloeg de handen in elkaar met enkele zeer bekwame IT-professionals in zijn netwerk, die hij na jarenlange samenwerkingen zijn vrienden kon noemen. “Ons verhaal begon met een duidelijke visie: IT-diensten aanbieden op een menselijke manier, met aandacht voor de tevredenheid van klanten én collega’s.”

“We zagen een opportuniteit om het beter en klantvriendelijker te doen,” aldus Mark. “Ron en ik hebben als eerste de sprong gewaagd naar het opstarten van ons eigen bedrijf. De eerste jaren groeiden we zo snel dat we continu op zoek waren naar nieuwe collega’s. Er was al snel een basis van trouwe klanten die hun IT aan ons toevertrouwden. Om aan die vraag te voldoen, hadden we collega’s nodig. Dankzij ons sterk netwerk vormden we al snel een hecht team, met onder andere Marc, Frank en Stefan Cardinaels.  In die periode leerden we ook Carlo en Johan al kennen. 20 jaar later zijn we nog altijd met ons 7 van de partij en vervoegen we een team van in totaal al 28 medewerkers.”

Onze ColleGAVE

“Door een sterke focus te leggen op service en klanttevredenheid wisten we een solide reputatie op te bouwen. Vanaf dag één konden we rekenen op trouwe klanten, die steeds opnieuw voor ITC kozen vanwege onze servicegerichte waarden en technische expertise.” merkt Mark op. “We hebben klanten waar ik 40 jaar geleden effectief de eerste PC met ERP-software heb verkocht. Die zijn vandaag nog steeds klant, en we praten ondertussen al met de 3de generatie.”

“Die continuïteit hebben we ongetwijfeld te danken aan onze ColleGAVE. Het is een talent waardoor we meer kunnen zijn dan een IT-partner. Een gave om een ideale collega te zijn voor onze klanten, maar ook voor elkaar. Dit vormt de basis van onze sterke klantrelaties en onze familiale sfeer.”

Duurzame, gecontroleerde groei

ITC groeide gestaag door in te spelen op nieuwe behoeften en ontwikkelingen in de IT-sector. “We hebben op de juiste momenten geïnvesteerd. Bijvoorbeeld in onze eigen datacenters, cloud computing, cybersecurity en telewerk. Maar ook op vlak van facility: de renovatie van onze hoeve in Hasselt, de uitbreiding met een eigen parking, een extra pand met potentieel van een extra kantoorruimte en de vergroening van ons wagenpark. Daarnaast hebben we doorheen de jaren grote stappen genomen richting een modern HR-beleid.”

“We hebben altijd geprobeerd flexibel te blijven en ons aan te passen aan de situatie. Deze ingesteldheid heeft ons geen windeieren gelegd. Wij zijn uitgegroeid tot een pionier in cloud computing via Microsoft, Proximus en met ons eigen datacenter, en op vlak van telecom behoren we tot de grootste verdelers van Alcatel en Microsoft Teams telefonie.”

Een belangrijke factor in deze groei was Inneke haar intrede in het bedrijf. “Toen ik in het bedrijf stapte, nam ik stelselmatig het reilen en zeilen binnen de firma van mijn vader over.

Zo kon mijn vader zich volledig toeleggen op onze klanten, met wie hij al sinds jaar en dag samenwerkt. Ook voordien was ITC altijd een deel van ons gezin. Veel van onze collega’s kennen papa al bijna 40 jaar, en mij kennen ze al van in de wieg. Mama en ik waren steeds van dichtbij betrokken, en sinds 2011 ook volledig mee aan boord.” bevestigt Inneke. “Ik heb eerst verschillende functies ingevuld binnen ITC. Ik heb eigenlijk op iedere afdeling meegedraaid, om nadien een overkoepelende functie uit te voeren en alle afdelingen verder uit te bouwen. Natuurlijk met de nodige hulp. De technische dienst en projectmanagement neemt Mario Derese op zich als verantwoordelijke.”

“Na 20 jaar kunnen we met trots terugkijken op wat we hebben bereikt,” vat Mark samen. “Maar we zijn nog lang niet klaar. Nieuwe uitdagingen loeren om de hoek. Denk maar aan permanente bedreigingen op vlak van online security. Onze sector staat allesbehalve stil, maar we blijven ons inzetten om de beste IT-oplossingen en service te leveren aan onze klanten. Want dat is waar ITC voor staat. Met een hecht team en een sterke basis kijken we vol vertrouwen naar de toekomst, vastbesloten om de komende jaren dezelfde kwaliteit en betrouwbaarheid te blijven bieden.”