11.12.23

Microsoft Intune: security vanop afstand

Microsoft Intune, een krachtig beheerplatform voor mobiele en vaste apparaten, biedt bedrijven de mogelijkheid om veilig hun IT-omgeving te beheren vanop afstand. Hiermee kan je toestellen controleren, een veiligheidsbeleid implementeren en in het algemeen een goed beveiligde werkomgeving creëren. Kortom, een onmisbare tool voor moderne organisaties.

IT'er werkt met Microsoft Intune

Wat is Microsoft Intune?

Microsoft Intune is niet zomaar een mobile device management-tool; het is een veelomvattend platform dat het beheer van apparaten zoals laptops, tablets en smartphones mogelijk maakt. Of het nu gaat om Android, Windows, MacOS of iOS, Intune biedt de mogelijkheid om alle apparaten op afstand te beheren. Dit is vooral relevant in een tijd van toenemende behoefte aan remote werken en de implementatie van zero-trust-beveiligingsbenaderingen.

Onmisbaar voor bedrijven

De moderne werkplek betekent voor veel bedrijven een overgang naar een volledig in de cloud werkende omgeving, waarbij Intune centraal staat. Sinds de opkomst van corona is het een essentieel onderdeel. Met Intune kunnen organisaties security policy’s implementeren, los van traditionele domeinen. Het platform, geïntegreerd met conditional access, verifieert of apparaten voldoen aan de gestelde normen voordat ze toegang krijgen tot het bedrijfsnetwerk, wat essentieel is in een tijd waarin data en bedrijfsinformatie zorgvuldig moeten worden beveiligd.

Zonder een tool die de toestand van een apparaat bewaakt, is het moeilijk te bepalen of het up-to-date en veilig is ingesteld. Met Intune wordt Bitlocker standaard geactiveerd op een toestel, waardoor gestolen apparaten in geen geval toegang tot bedrijfsdata hebben. Vooral met de opkomst van remote werk en multifactor authenticatie is Intune, inbegrepen bij Microsoft 365 Business Premium, een krachtige en betaalbare oplossing.

Microsoft Intune

Hoe ga je aan de slag met Microsoft Intune?

De implementatie van Intune verschilt per besturingssysteem, maar over het algemeen vereist het een kleine leercurve voor IT-diensten. Bij Windows is de overgang relatief eenvoudig, waarbij traditionele policy’s worden omgezet naar Intune-policy’s. Voor Android en iOS is een Google- of iCloud-account nodig. Met Zero Touch kan het instellen zelfs geautomatiseerd worden, rechtstreeks vanuit de leverancier naar de gebruiker.

In de toekomst zal de focus nog meer verschuiven naar een volledig cloud-gebaseerde werkplek, wat betekent dat gebruikers niets meer hoeven te installeren. Dit omvat mogelijkheden voor het snel opzetten van een remote office, volledig klaargemaakt voor een gebruiker.

In de snel evoluerende wereld van IT-beheer en security zal Microsoft Intune ongetwijfeld een sleutelrol blijven spelen. Ook voor onze eigen beveiliging bij ITC maken we steevast gebruik van Intune en Bitlocker-encryptie.

Heeft jouw bedrijf nood aan centraal beheer in een cloud omgeving? Neem contact op en onze technische consultants duiken graag dieper in de noden en problemen van jouw werkplek.