21.08.23

Wat als je bedrijf zonder internet zit?

Hoe belangrijk is internetconnectiviteit voor de dagdagelijkse werking in jouw bedrijf? Ook een vaste internetverbinding kan falen. Bij ITC krijgen we minstens één melding per maand over een defecte internetaansluiting door externe omstandigheden, zoals graafwerken in de straat. Gelukkig bestaan er betaalbare manieren om je business draaiende te houden wanneer je internetverbinding het laat afweten.

internetverbinding

Binnenkomende opdrachten in een transportbedrijf, betalingsverkeer in een winkel, de aansturing van CNC-machines in een productiebedrijf of elektronische voorschriften van patiënten in een apotheek. Al deze zaken verlopen tegenwoordig online en zijn cruciaal voor de continuïteit van het bedrijf of de zaak in kwestie. Helaas krijgen we bij ITC regelmatig meldingen van bedrijven in nood omdat de internetkabel defect is. Een probleem dat meestal niet op 24 uur is opgelost. Met alle gevolgen van dien.

Meerdere internetaansluitingen als back-up

Een logische oplossing is om meerdere vaste aansluitingen te voorzien via verschillende aanbieders. In België worden het koper- (coax) en het groeiende glasvezelnetwerk (fiber) beheerd door Proximus en Telenet. Twee verschillende aanbieders, twee verschillende netwerken.

Het is mogelijk om je bedrijf aan te sluiten op beide netwerken. In het geval dat één netwerk uitligt, kan je terugvallen op het andere. Natuurlijk bestaat bij graafwerken steeds de kans dat beide kabels beschadigd worden. Die kans is heel groot wanneer beide kabels op dezelfde plaats liggen, dus daar gaat je back-up.

Mobiel netwerk in geval van nood

Een mobiel netwerk daarentegen kan niet beschadigd worden door werken in de straat. Via een mobiel datanetwerk kan je, net zoals met je smartphone, gebruik maken van het 4G- of 5G netwerk. Via de firewall van je bedrijf stellen we een automatische failover in. Dit wil zeggen dat apparaten automatisch omschakelen naar het mobiel netwerk wanneer de vaste kabel defect is. Bovendien stellen we ook in welke processen bedrijfskritisch zijn en dus voorrang krijgen voor de mobiele verbinding.

Man connects the internet cable to the router's socket. Fast and wireless internet concept

Straalverbinding als alternatief

Naast een mobiel netwerk, kan je ook terugvallen op een straalverbinding via een schotelantenne. Dit is ook een goede optie op locaties waar het klassieke netwerk niet beschikbaar is of op plaatsen waar de mobiele verbinding uitzonderlijk slecht is. In dat geval is straalverbinding de enige oplossing.

Vermijd downtime en hou je security in stand

Bij ITC helpen we bedrijven al verschillende jaren verder met onze service voor mobiele verbindingen of straalverbinding. Dit bieden we aan als vaste oplossing of als depannage. We voorzien deze service enerzijds voor aangekondigde onderbrekingen, maar ook voor onverwachte pannes of storingen. Ook bij een mobiele – of straalverbinding zorgen we ervoor dat alle security features in het netwerk blijven behouden.

Schakel je onze service preventief in, dan is schadelijke downtime helemaal uitgesloten. Bovendien hoeven we niet tussen te komen in dringende situaties. De omschakeling werkt namelijk volledig autonoom. Deze kost verdient zichzelf snel terug wanneer jouw medewerkers ongestoord verderwerken terwijl de rest van de straat zonder internet zit.

Service op maat

De meeste bedrijven zijn enorm afhankelijk van hun internetconnectiviteit. Al voor een zeer betaalbare prijs kan je 24/7 terugvallen op een alternatieve internetverbinding. Zo is de continuïteit van je bedrijf niet afhankelijk van graafwerken in de straat. Bij een kapotte kabel kan je ervan uitgaan dat je gemiddeld 24 uur zonder internet zit, afhankelijk van de complexiteit van het probleem. Voor veel bedrijven zijn 24 uren zonder internet nefast voor het hele bedrijf.

We bieden steeds een oplossing aan op maat van jouw bedrijf. Hiervoor kijken we naar het aantal medewerkers, het aantal apparaten, de activiteiten op het internet, enz. Neem contact op voor een persoonlijk voorstel of meer informatie.